Γιατί να μεταφέρω τη ψηφιακή μου υποδομή στο Cloud

Γιατί να μεταφέρω τη ψηφιακή μου υποδομή στο Cloud

By Admin / 30.01.20

Τι είναι το cloud computing

Το Cloud computing είναι η κατ'απαίτηση (on-demand) διαθεσιμότητα των πόρων ενός συστήματος υπολογιστών, ιδιαίτερα η αποθήκευση δεδομένων και η υπολογιστική ισχύς, χωρίς άμεση ενεργή διαχείριση από τον χρήστη.

Το cloud computing είναι μια μεταφορική έννοια. Η ομάδα των δικτυωμένων στοιχείων που παρέχουν υπηρεσίες δε χρειάζεται να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα ή να διαχειριστεί από τους χρήστες. Αντίθετα, ολόκληρη η σουίτα υλικού και λογισμικού που διαχειρίζεται ο πάροχος μπορεί να θεωρηθεί ως ένα άμορφο νέφος.

Το Cloud computing είναι η κατ'απαίτηση διάθεση πόρων πληροφορικής μέσω του διαδικτύου με τιμολογιακή πληρωμή «pay as you go». Αντί να αγοράσετε, να διαθέτετε και να διατηρήσετε φυσικά κέντρα δεδομένων και διακομιστές, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε τεχνολογικές υπηρεσίες, όπως υπολογιστική ισχύ, αποθήκευση και βάσεις δεδομένων, κατ’ απαίτηση από έναν παροχέα υπηρεσιών cloud όπως το Amazon Web Services (AWS).

Το μοντέλο "pay-as-you-go", μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητα λειτουργικά έξοδα εάν οι διαχειριστές ή οι τεχνικοί δεν έχουν μεγάλη εμπειρία με τα μοντέλα τιμολόγησης των υπηρεσιών cloud.

Οφέλη από το cloud computing

Ευελιξία

Το νέφος σας δίνει εύκολη πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών, ώστε να καινοτομείτε ταχύτερα και να χτίζετε σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Μπορείτε να γυρίσετε γρήγορα πόρους όπως εσείς τους χρειάζεστε - από υπηρεσίες υποδομής, όπως υπολογιστές, αποθήκευση και βάσεις δεδομένων, μέχρι IoT, μηχανική μάθηση, λίμνες δεδομένων και αναλυτικά στοιχεία, και πολλά άλλα.

Αυτό το επίπεδο ευελιξίας μπορεί να δώσει στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν cloud computing ένα πραγματικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών - δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι CEO και οι διευθυντές πληροφορικής κατατάσσουν την «επιχειρησιακή ευελιξία» ως κορυφαίο οδηγό για την υιοθέτηση του cloud computing.

Ελαστικότητα

Με το cloud computing δε χρειάζεται να διαθέσετε υπερβολικούς πόρους για να χειριστείτε τις ακραίες διακυμάνσεις της διαδικτυακής δραστηριότητας που ενδέχεται να προκύψουν. Αντ 'αυτού, προμηθεύεστε το ποσό των πόρων που πραγματικά χρειάζεστε. Μπορείτε να αναβαθμίσετε αυτούς τους πόρους προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να αυξήσετε άμεσα και να μειώσετε την ικανότητα των πόρων καθώς οι ανάγκες της επιχείρησής σας αλλάζουν.

Εξοικονόμηση κόστους

Το υπολογιστικό νέφος σας επιτρέπει να ανταλλάξετε τα κεφαλαιουχικά έξοδα (όπως κέντρα δεδομένων και φυσικούς διακομιστές) με μεταβλητά έξοδα και να πληρώνετε μόνο για τους πόρους, όπως τους καταναλώνετε. Επιπλέον, τα μεταβλητά έξοδα είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά που θα πληρώνατε για να τα κάνετε μόνοι σας λόγω των οικονομιών κλίμακας.

Ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα σε λίγα λεπτά

Με το νέφος, μπορείτε να επεκταθείτε σε νέες γεωγραφικές περιοχές και να αναπτύξετε εφαρμογές σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα σε λίγα λεπτά. Για παράδειγμα, το AWS διαθέτει υποδομή σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορείτε να αναπτύξετε την εφαρμογή σας σε πολλές φυσικές τοποθεσίες με μερικά μόνο κλικ. Η τοποθέτηση εφαρμογών σε στενότερη γειτνίαση με τους τελικούς χρήστες μειώνει την καθυστέρηση και βελτιώνει την εμπειρία τους.

Cloud computing με AWS

Η Amazon Web Services (AWS) είναι η πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα υπολογιστικού νέφους στον κόσμο, προσφέροντας πάνω από 175 πλήρως εξοπλισμένες υπηρεσίες από κέντρα δεδομένων παγκοσμίως.

Το AWS υποστηρίζει 90 πρότυπα ασφαλείας και πιστοποιήσεις συμμόρφωσης και όλες οι 117 υπηρεσίες AWS που αποθηκεύουν δεδομένα πελατών προσφέρουν τη δυνατότητα κρυπτογράφησης αυτών των δεδομένων.

Το AWS διαθέτει την πιο εκτεταμένη υποδομή cloud σε παγκόσμιο επίπεδο. Κανένας άλλος παροχέας cloud δεν προσφέρει τόσες περιφέρειες (regions) με πολλαπλές ζώνες διαθεσιμότητας που συνδέονται με χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση, υψηλή απόδοση και εξαιρετική εφεδρική δικτύωση. Το AWS διαθέτει 69 διαθέσιμες ζώνες σε 22 γεωγραφικές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Στην Aegean IT παρέχουμε λύσεις βασισμένες στην πλατφόρμα Amazon Web Services, προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της εκάστοτε βιομηχανίας. Όλες οι λύσεις μας έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι λειτουργικά αποτελεσματικές, αξιόπιστες, ασφαλείς και οικονομικά αποδοτικές. Κάθε λύση για το AWS συνοδεύεται από λεπτομερή αρχιτεκτονική, οδηγό ανάπτυξης και οδηγίες τόσο για αυτοματοποιημένη όσο και για χειροκίνητη ανάπτυξη.